Pompoentuile
Garnituur
POMPOENTUILE
TUILES
TUILE VAN POMPOEN | © FOTO: OURFOOD

POMPOENTUILE MET CASHEWNOOT

Deze tuile wordt gecombineerd wordt met een romige soja-sorbet en vers fruit uit de Chinese keuken. Het recept voor de tuile is een interpretatie van een tuiledeeg van Eddy van Damme, die ook het recept voor opaline schreef.

INGREDIËNTEN

100
gram
glucose
120
gram
pompoenpuree
15
gram
patentbloem
150
gram
poedersuiker
75
gram
gesmolten boter
50
gram
fijngehakte cashewnoten
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 190°.

Maak een puree van de pompoen door deze door een fijne zeef te drukken.

Smelt de boter zachtjes en laat hem zo veel mogelijk af koelen.

BEREIDING

Zorg dat het mengsel op de bakplaat niet te vloeibaar is, de boter moet juist gesmolten zijn, niet warm.

Verwarm de glucose met wat water in een pan tot een siroop. Niet laten koken.

Klop er van het vuur af de pompoenpuree doorheen. Zeef er vervolgens bloem en poedersuiker over klop deze door het mengsel. Pas wanneer bloem en suiker zijn opgenomen, ook de gesmolten boter toevoegen en er doorheen kloppen.

AFWERKING

Doe de lichte stroop met organisch gevormde streken op een siliconenmat. De massa zal sterk vloeien, dus neem voldoende afstand in acht.

Bestrooi de stroop met de (ongezouten) noten.

Bak de tuiles vervolgens zo'n 10 minuten, tot de randen goudbruin zijn. Neem ze direct uit de oven en neem ze zodra ze iets afgekoeld te zijn van de mat, om ze te vormen en/of verder af te laten koelen op een koele ondergrond.