Amandeltuile
Garnituur
POMPOENTUILE
TUILES
TUILE MET AMANDELSCHAAFSEL

TUILES

Een tuile is een van oorsprong Frans, dun, knapperig, zoet of hartig wafeltje dat is gemaakt van deeg of kaas. Ze worden onder meer gebruikt in desserts.

Tuiles worden vaak gebogen; dat gebeurt wanneer het deeg nog warm is. Na afkoeling houden ze de vorm vast die is aangebracht. Traditioneel tuilebeslag bestaat uit bloem, witte suiker, gesmolten boter en amandelen.

INGREDIËNTEN

200
gram
boter
250
gram
bloem
300
gram
eiwit
350
gram
kristalsuiker
 
 
amandelschaafsel
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°.

Smelt de boter en zeef de bloem.

BEREIDING

Basisrecept volgens de klassieke verhouding 4 : 5 : 6 :7 , met stijfgeklopt eiwit.

Meng beide. Klop het eiwit stijf (punten) en spatel deze met de suiker door het deeg.

Smeer het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat, voor een strak resultaat met behulp van een (kartonnen) malletje, en garneer ze met amandelschaafsel.

Bak de tuiles bruin en vorm ze wanneer ze nog warm zijn, door ze op een houten deegroller te buigen.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016