Geconfijte pomelo
suikerwerk
GECONFIJTE POMELOSTRIPS
GECONFIJTE POMELO
POMELO-STRIPS

GECONFIJTE POMELOSTRIPS

Gekonfijte pomeloschilletjes zijn bijzonder geliefd, gewoon om uit de pot te snoepen, of als garnering. Bewaar de schilletjes in een luchtdichte pot. Ze zijn beperkt houdbaar, maar minstens enkele weken tot een maand.

INGREDIËNTEN

1
el
sap

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was de pomelo. Snijd een kapje van de pomelo en snijd de schil in. Pel hem.

Snijd de schil in strips van ruim 1 cm breed, puntig voor een dramatisch effect.

DE BEREIDING

Doe de reepjes in een pan kokend water en kook ze daar 5 minuten in. Giet ze af en spoel ze met koud water. Knijp er zo veel mogelijk water uit. Herhaal dit tenminste vier keer. Iedere bitterheid zou nu weg moeten zijn.

Breng de ontbitterde pomeloschilletjes in een steelpan met koud water en suiker aan de kook. Laat het op laag vuur drie kwartier tot een uur sudderen, tot de siroop geabsorbeerd is en de schilletjes transaparant zijn geworden. Leg de schilletjes te drogen op een rekje, na ze (nog licht vochtig) door fijne suiker gerold te hebben.

Laat ze in de buitenlucht of in een lauwwarme oven (maximaal 50°) drogen.

OORSPRONG EN VERSPREIDING

GEZONDHEIDSASPECTEN (VOEDINGSSTOFFEN, GEZONDHEIDSRISICO'S)

BRONVERMELDING

1
 
pomelo
200
gram
suiker
3
dl
koud water

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016