Crème de topinambour
crème DE TOPINAMBOUR
RECEPTEN
crème DE TOPINAMBOUR, FENOUIL ET CÉLERI-RAVE

crème DE TOPINAMBOUR, FENOUIL ET CÉLERI-RAVE

Crème van aardpeer, venkel en bleekselderij

Deze eenvoudige crème is ondanks de witte groenten enigszins off-white. De prei kan desgewenst door witte ui worden vervangen.

INGREDIËNTEN

1
 
dunne prei
250
gram
aardpeer
250
gram
venkel
250
gram
knolselderij
1,5
liter
water

50
ml
room
 
 
venkelblad
1
el
citroenolie
 
 
zout en verse witte peper
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was de groenten. Gebruik alleen het witte gedeelte van de prei en verwijder de draden van de bleekselderij.
Snijd alle groenten in blokjes van ongeveer gelijke grootte, zodat ze gelijktijdig garen. Houd de prei apart.

DE BEREIDING

Fruit de prei op zacht vuur. Voeg er na 3 minuten de overige groenten bij en laat deze 5-7 minuten meefruiten. Breng intussen het water aan de kook.

Voeg er nu het kokende water bij en gaar de groenten. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht om toe te voegen wanneer de groenten gemalen worden. Doe de groenten daartoe in een blender en voeg kookvocht naar behoefte toe.

Breng de groentemassa op smaak en voeg er de room aan toe.

DE AFWERKING

Warm de crème zachtjes op en serveer deze met wat venkelblad en wat citroenolie.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016