Crème de céleri
crème DE CÉLERI
RECEPTEN
crème DE CÉLERI-RAVE AU VIN BLANC

crème DE CÉLERI-RAVE AU VIN BLANC

Crème van knolselderij met witte wijn

Een eenvoudige crème van knolselderij in een gereduceerde kippenbouillon met witte wijn.

INGREDIËNTEN

30
gram
boter
2
 
sjalotjes
1
gram
knolselderij (ca 1 kilogram)
1
liter
kippenbouillon

125
ml
witte wijn
50
ml
room
 
 
zout en verse witte peper
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was de knolselderij. Snipper de sjalotjes, en snijd de knolselderij in blokjes van ongeveer gelijke grootte.

Voor een praktische snijtechniek zie knolselderij.

DE BEREIDING

Fruit de sjalotjes op zacht vuur in boter. Voeg er na 3 minuten de knolselderij bij en deze 5-7 minuten meefruiten. Breng intussen de bouillon aan de kook.

Voeg er nu de kokende bouillon bij en de wijn en gaar de selderij op zacht vuur (circa 20 minuten). Giet de selderij af, maar bewaar het kookvocht om toe te voegen wanneer de selderij gemalen worden. Doe deze daartoe in een blender en voeg bouillon naar behoefte toe.

Passeer de selderij en breng deze op smaak en voeg er de room aan toe.

DE AFWERKING

Warm de crème zachtjes op en serveer deze, gegarneerd met enkele selderijblaadjes.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016