Crème de céleri
crème DE CÉLERI
RECEPTEN
CRÈME DE CÉLERI-RAVE, POIREAU ET RAIFORT

CRÈME DE CÉLERI-RAVE, POIREAU ET RAIFORT

Crème van knolselderij, prei en mierikswortel

Een eenvoudige crème van witte groenten, met een speels accent van gedroogde pitten en fruit. Maak de crè vegetarisch door de room door sojaroom te vervangen.

INGREDIËNTEN

2
 
dunne preien
2
 
sjalotjes
50
gram
bloemkool
200
gram
aardappelen
500
gram
knolselderij
1,5
liter
groentenbouillon

100
ml
room
 
 
gedroogde pitjes en fruit
1
el
citroenolie
 
 
zout en verse witte peper

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was de groenten. Snipper het witte gedeelte van de prei en de sjalotjes, en snijd de andere groenten in blokjes van ongeveer gelijke grootte.

DE BEREIDING

Fruit de prei met de sjalotjes op zacht vuur. Voeg er na 3 minuten de overige groenten bij en deze 5-7 minuten meefruiten. Breng intussen de bouillon aan de kook.

Voeg er nu de kokende bouillon bij en gaar de groenten op zacht vuur (circa 20 minuten). Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht om toe te voegen wanneer de groenten gemalen worden. Doe de groenten daartoe in een blender en voeg bouillon naar behoefte toe.

Breng de groentemassa op smaak en voeg er de room aan toe.

DE AFWERKING

Warm de crème zachtjes op en serveer deze met wat gedroogde pitten en fruit en wat citroenolie.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016