Myeolchi aekjeot
Ansjovissaus
MYEOLCHI AEK JEOT
 
MYEOLCHI AEK JEOT

MYEOLCHI AEK JEOT

Myeolchi aekjeot of myeolchijeot is een basis-ingrediënt van kimchi. Het wordt gemaakt door rauwe ansjovis te fermenteren in zout.

Een goede (premium) vissaus bevat geen smaakversterker of andere toevoegingen, en wordt gemaakt van eerste klas visproducten. Door de pure bereiding kan de smaak gedurende het vissaus variëren.

Behalve aek jeot (de algemene term voor vissaus) wordt in kimchi ook saeu jeot (garnalen saus) gebruikt.

TAALKUNDIGE ASPECTEN, ETYMOLOGIE

Aek jeot (액젓) is het Koreaanse woord voor zoute saus, myul chǐ (멸치) of kanari voor ansjovis. De samenvoeging 'myeolchi aekjeot' betekent dus letterlijk zoute saus van ansjovis.

GEZONDHEIDSASPECTEN

VOEDINGSSTOFFEN - GEZONDHEIDSRISICO'S

Geen betrouwbare of volledige informatie beschikbaar.

SAMENSTELLING PER 100 GRAM
RAUW PRODUCT

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Kimchi |Wikipedia (EN)