Su
Japanse azijn
SU
 
OMZETTEN VAN DE RIJSTZEMELEN - SHANXI

Tosa su 土佐酢

Japanse azijnmengsel

Tosa su is als sanbai su, een azijnmengsel (awase su), van rijstazijn, sojasaus en mirin, met een handjevol katsuobushi.

Als basis wordt een usukuchi gebruikt, een lichte sojasaus.De samenstelling is 3 delen rijstazijn op 1 deel sojasaus en 2 delen mirin. Warm dit mengsel op, zeker niet aan de kook brengen, en voeg er de katsuoboshi-vlokken aan toe. Laat de vlokken enkele minuten intrekken en zeef ze er dan uit.

Let op: Wanneer je de vlokken kookt, of te lang in laat trekken, kan het mengsel bitter worden.

Tosa su is vernoemd naar Tosakuni, de vroegere benaming van de prefectuur Kochi, beroemd om de productie van bonito en katsuobushi vlokken.

BRONVERMELDING UPDATE JULI 2018

Awase su | Just hungry