Kazu su
Azijn op sake-basis
KAZU SU
 
KAZU SU (SAKE-AZIJN)

KAZU SU ポン酢

Kazu su, ook wel kasazu of akazu genoemd, is een rijstazijn die niet is gemaakt van koji, maar van de rijstdroesem uit de sake-brouwerij, kazu geheten.

Soms is kazu su een mengsel van kazu su en kome su, van azijn van sake en azijn van rijst. Tajima is éé van de merken pure kazu su, net als de azijn op bovenstaande afbeelding, de dieprode, drie jaar gerijpte kazu su uit Maniwa. Deze is een milde azijn, met een zuurgraad van 4,3%, die voor het eerst in 2015 op de markt is gebracht. Het is het resultaat van een samenwerking tussen de ambachtelijke brouwerij Tsujimoto in Katsuyama en Kono sumiso, gespecialiseerd in miso.

BRONVERMELDING UPDATE JULI 2018

Tajima aged red vinegar | Zairyo Sake kasu | Wikipedia (EN/FR)