Guǒ tiáo
Chinese rijstnoedel
Guǒ tiáo
REGIONALE VARIANTEN
CHINESE RIJSTNOEDELS
Guǒ tiáo

Guǒ tiáo 粿條

Op het eerste gezicht lijkt Guǒ tiáo op Shāhé fěn 沙河粉, de brede noedel die worden gemaakt door een dunne rijstflens in repen te snijden. De namen worden wel door elkaar gebruikt.

Het verschil zit in de dikte. Beide noedelsoorten worden gemaakt van voorgekookte kleefrijst. Shāhé fěn wordt gesneden uit een flinterdunne, gestoomde flens. De Guǒ tiáo, is een dikkere noedel, gesneden van een rijst'pannekoek'. De laatste is daardoor taaier, zoals rijstcake altijd wat aan de taaie kant is, ook gekookt. Dat heet 'een bite' heeft. Beide hebben de vorm van fettucini, d. .w.z. breed en plat.

Guǒ tiáo wordt ook wel ho fěn genoemd, en in het Kantonees kway teow.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Rice cakes | T.K. Lim Edible medicinale and non-medicinal plants, vol5, 2012 Springer Dordrecht, ISBN 978-94-007-5653-3 Shahe fen, kway teow | Wikipedia (EN)