top
Pomodori pelatie
Gepelde tomaten
POMODORI PELATI
 
POMODORI PELATI

GEPELDE TOMATEN (PELATI)

Onder gepelde tomaten of pelati worden de hele - niet gesneden - tomaten of tomaatjes in tomatensap verstaan. Pomodori pelati worden gebruikt voor de bereiding van sauzen en soepen.

Er zijn veel merken in handel, waarvan heel aansprekende (en bovendien in Nederland verkrijgbare) Mutti, De Cecco en Solania zijn.

De assortimenten van deze producenten verschillen. Zo levert Solania gele tomaten en de beroemde San Marzano (op de foto het eiket van het merk Cento). en levert Mutti (foto hieronder) overheerlijke pomodorini di collina, kerstomaatjes.

Gezondheidsaspecten

Voedingswaarde, gezondheidsrisico's

SAMENSTELLING PER 100 GRAM  POMODORI PELATI

17
kcal
( 71,1 kJoule)
0,8
gram
eiwitten
4
gram
koolhydraten
2,4
gram
waarvan suikers
0,1
gram
vet
0,1
gram
meervoudig onverzadigd
1
gram
transvet
2
mg
omega-3
50
mg
omega-6
VITAMINES
117
µg
vitamine A
0,7
mg
vitamine B3
0,1
mg
vitamine B6
8
µg
vitamine B9
9,3
mg
vitamine C
0,7
mg
vitamine E
2,9
µg
vitamine K
MINERALEN
31
mg
calcium
0,1
mg
koper
1
mg
ijzer
188
mg
kalium
11
mg
magnesium
0,1
mg
mangaan
10
mg
natrium
19
mg
fosfor
0,1
µg
selenium
0,1
mg
zink
 

Bronvermelding update oktober 2019

Know what you eat (startpagina) | Nutritiondataself Dubbel geconcentreerde tomatenpuree | Wikipedia (ES)