Kamonasu
Solanum melongena
Komanasu
RECEPTEN MET KAMONASU
KOMANASU | SOLANUM MELONGENA

KAMONASU

Kyoto aubergine

Eén van de oudste aubergine-soorten van Japan is de Kamonasu, een bolle, paarse aubergine die tot de beste aubergines van Japan wordt gerekend, ook wel de Kyoto aubergine genoemd.

De Kamonasu is vernoemd naar de rivier de Kamo, die de streek doorsnijdt waar de aubergine - in het Japans nasu - wordt verbouwd. Hij heeft een dunne schil, en een platte bodem waardoor hij rechtop bereid kan worden. Een Kamonasu is 9 tot 10 cm in doorsnede.

Zowel de schil als de calyx (kelkbladeren) van deze aubergine zijn donkerpaars, bijna zwart . Het vruchtvlees is compact en smaakvol. De favoriete bereidingswijze van de Kamonasu is grilleren. Dengaku nasu is een gehalveerde kamo, bedekt met een mengsel van rode en witte miso, vaak gecombineerd met tofu.

BRONVERMELDING UPDATE DECEMBER 2017

Kamo-nasu | Japan Times, Kyōto-fu, Kamo-nasu | Kyoto city