Trinidad moruga scorpion
Chilipeper (Capsicum chinense)
TRINIDAD MORUGA SCORPION
 
SCORPION MORUGA | CAPSICUM CHINENSE

TRINIDAD MORUGA SCORPION

De moruga of ' Trinidad Moruga scorpion' (Capsicum chinense) is een bijzonder hete chili uit het Caribisch gebied (Trinidad en Tobago).

In 2012 verklaarde het Chǐlipeper Instituut van de New Mexico State University de 'Trinidad Scorpion Moruga Blend ' de heetste peper, met een scherpte van twee miljoen Scoville eenheden. Hij zou de ranglijst maar kort aan voeren.

Los van de scherpte is de rimpelige Trindiad ook een fruitige chili. Er is net als van de Habanero ok een chocolat-versie.

GEZONDHEIDSASPECTEN

VOEDINGSSTOFFEN - GEZONDHEIDSRISICO'S

SAMENSTELLING PER 100 GRAM
RAUW PRODUCT

40
kcal
( 167,4 kJoule)
1,9
gram
eiwitten
8,8
gram
koolhydraten
5,3
gram
waarvan suikers
0,4
gram
vet
0,2
gram
meervoudig onverzadigd
11
mg
omega-3
228
mg
omega-6
VITAMINES
285,6
µg
vitamine A
0,1
mg
vitamine B1
0,1
mg
vitamine B2
1,2
mg
vitamine B3
½
mg
vitamine B6
23
µg
vitamine B9
144
mg
vitamine C
0,7
mg
vitamine E
14
µg
vitamine K
MINERALEN
14
mg
calcium
0,1
mg
koper
1
mg
ijzer
322
mg
kalium
23
mg
magnesium
0,2
mg
mangaan
9
mg
natrium
43
mg
fosfor
0,2
µg
selenium
0,3
mg
zink
 

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Scoville rating (SHU) | Pepperheads for life Peppers: vegetables and capsicums | P. Bosland e.a. 2000 CAB International, Oxon, UK ISBN 0-85299-335-4 Plant database | The plantlist, Royal Botanic Gardens, Kew and Missouri Botanical Garden Nutritionfacts Hot red chili, raw | Nutritiondata.self.com Trinidad moruga scorpion | Wikipedia (EN/NL) Morphological Characteristics in a Capsicum Chinense collection | Hortscience Profit motive behind threat to world's hottest chili crown? | The Hindustan Times