Buth jolokia
Chilipeper (Capsicum chinense)
BUTH JOLOKIA
 
BUTH JOLOKIA | CAPSICUM CHINENSE

BUTH JOLOKIA (CAPSICUM CHINENSE)

De Bhut Jolokia is een hybride van Capsicum chinense die oorspronkelijk werd gekweekt in het noordoosten van India. Bhut Jolokia scoort ongeveer een miljoen Scoville -eenheden, tenminste wanneer ze onder optimale onstandigheden groeien.

In 2007 is de peper opgenomen in het Guiness Book of Records, maar in 2012 verklaarde het Chilipeper Instituut van de New Mexico State University de 'Trinidad Scorpion Moruga Blend ' de heetste, met een scherpte van twee miljoen Scoville eenheden.

GEZONDHEIDSASPECTEN

VOEDINGSSTOFFEN - GEZONDHEIDSRISICO'S

SAMENSTELLING PER 100 GRAM
RAUW PRODUCT

40
kcal
( 167,4 kJoule)
1,9
gram
eiwitten
8,8
gram
koolhydraten
5,3
gram
waarvan suikers
0,4
gram
vet
0,2
gram
meervoudig onverzadigd
11
mg
omega-3
228
mg
omega-6
VITAMINES
285,6
µg
vitamine A
0,1
mg
vitamine B1
0,1
mg
vitamine B2
1,2
mg
vitamine B3
½
mg
vitamine B6
23
µg
vitamine B9
144
mg
vitamine C
0,7
mg
vitamine E
14
µg
vitamine K
MINERALEN
14
mg
calcium
0,1
mg
koper
1
mg
ijzer
322
mg
kalium
23
mg
magnesium
0,2
mg
mangaan
9
mg
natrium
43
mg
fosfor
0,2
µg
selenium
0,3
mg
zink
 

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Scoville rating (SHU) | Pepperheads for life Peppers: vegetables and capsicums | P. Bosland e.a. 2000 CAB International, Oxon, UK ISBN 0-85299-335-4 Plant database | The plantlist, Royal Botanic Gardens, Kew and Missouri Botanical Garden Nutritionfacts Hot red chili, raw | Nutritiondata.self.com Capsicum Chinense | Wikipedia (EN/NL) Morphological Characteristics in a Capsicum Chinense collection | Hortscience Capsicum Chinense Habanero | Wikigardener