7 pot yellow
Chilipeper (Capsicum chinense)
7 POT YELLOW
 
7 POT YELLOW | CAPSICUM CHINENSE

7 POT (CAPSICUM CHINENSE)

Uit het Caraibisch gebied komen verschillende stammen van een hete peper die '7 Pot' wordt genoemd omdat deze peper heet genoeg is "om gedurende een heel winterseizoen zeven potten hutspot te kruiden".

Deze '7 Pot ' rassen hebben door een hoog weefselgehalte een soortgelijke Scovillescore als de Bhut Jolokia, bijna 1.000.000 SHU. Behalve in de gele kleur, de 7 Pot Yellow, komt de peper ook voor in de kleuren rood, bruin, wit en bordeaux.

7 Pot's behoren tot de allerscherpste chilipepers, waaronder de 7 Pod Primo, 7 Pod Jonah, 7 Pod Brainstrain en de bruine 7 Pod, de Trinidad Douglah. Deze cholocat-7 Pod is de op één na scherpste peper momenteel (mei 2016) met een hoogst gemeten waarde van 1.853.936 SHU.

OORSPRONG EN VERSPREIDING

Deze variëteit komt uit de Chaguanas in Trinidad.

GEZONDHEIDSASPECTEN

VOEDINGSSTOFFEN - GEZONDHEIDSRISICO'S

SAMENSTELLING PER 100 GRAM
RAUW PRODUCT

40
kcal
( 167,4 kJoule)
1,9
gram
eiwitten
8,8
gram
koolhydraten
5,3
gram
waarvan suikers
0,4
gram
vet
0,2
gram
meervoudig onverzadigd
11
mg
omega-3
228
mg
omega-6
VITAMINES
285,6
µg
vitamine A
0,1
mg
vitamine B1
0,1
mg
vitamine B2
1,2
mg
vitamine B3
½
mg
vitamine B6
23
µg
vitamine B9
144
mg
vitamine C
0,7
mg
vitamine E
14
µg
vitamine K
MINERALEN
14
mg
calcium
0,1
mg
koper
1
mg
ijzer
322
mg
kalium
23
mg
magnesium
0,2
mg
mangaan
9
mg
natrium
43
mg
fosfor
0,2
µg
selenium
0,3
mg
zink
 

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Scoville rating (SHU) | Pepperheads for life Peppers: vegetables and capsicums | P. Bosland e.a. 2000 CAB International, Oxon, UK ISBN 0-85299-335-4 Plant database | The plantlist, Royal Botanic Gardens, Kew and Missouri Botanical Garden Nutritionfacts Hot red chili, raw | Nutritiondata.self.com Capsicum Chinense | Wikipedia (EN/NL) Morphological Characteristics in a Capsicum Chinense collection | Hortscience 7 Pot chili | The chileman