Beurre pommade
Een zalvige boter
BEURRE POMMADE
 
BEURRE POMMADE

BEURRE POMMADE

Wanneer je boter met behulp van een spatel smeuiig maakt, wordt dat 'beurre pommade' genoemd.

 Pommade is het Franse woord voor zalf.

Beurre pommade wordt onder meer gebruikt bij de bereiding van beurre manié, crème au beurre, crème mousseline, crêpes Suzette en beurres composés. Je maakt hem door de boter bij een temperatuur van 20-30° te spatelen tot hij volledig zalvig is. Snijd koude boter daartoe in blokjes en doe deze in en ruime kom. Plaats deze boven een kom of pan met heet water, en wacht even tot eerste signalen dat de boter begint te smelten.

Neem de kom direct van de warmtebron en roer de boter krachtig om met behulp van een garde of spatel, tot hij prachtig zalvig is geworden.

BRONVERMELDING UPDATE JANUARI 2017

Beurre pommade | l'Académie du goût